Fabels en Mythes

Veel fabels doe de ronde over SD-WAN

Veelvoorkomende misvattingen over SD-WAN-leveranciers

SD-WAN verbetert altijd de netwerkprestaties
Hoewel SD-WAN de prestaties van uw internetverkeer kan verbeteren, zal het eenvoudigweg aansluiten van breedband circuits op een SD-WAN-apparaat de prestaties niet verbeteren zonder uitgebreide configuratie en overzicht. En in het geval van verkeer dat via het gedeelde openbare internet wordt gerouteerd, hangt het tempo waarmee het zijn bestemming bereikt uiteindelijk af van de huidige congestie niveaus en leveringsmogelijkheden.

SD-WAN zal uw IT-uitgaven en netwerkkosten drastisch verminderen
SD-WAN bespaart geld door het gebruik van goedkoop breedbandinternet versus privé MPLS-verbindingen mogelijk te maken, en SD-WAN helpt hardware-infrastructuur zoals routers en firewalls aan de rand van het netwerk te vervangen, maar IT-budgetten krimpen niet altijd in het algemeen omdat organisaties vaak de kostenbesparingen opnieuw toewijzen aan goedkopere internetservices enz. naar cloudproviders en netwerktechnologieën zoals SD-WAN zelf.

SD-WAN is eenvoudig te implementeren en te onderhouden, sluit gewoon de doos aan!
Dit is niet helemaal waar en voor SD-WAN-implementaties zijn nog steeds netwerkexperts nodig om een ​​SD-WAN-oplossing te ontwerpen, configureren en integreren met een oud netwerk. Zelfs als je een ouder op Microsoft gebaseerd systeem hebt, kan deze beheerde service worden geïntegreerd om een ​​stateful firewall en geavanceerde netwerkfuncties te bieden. Evenzo moeten organisaties die SD-WAN overwegen, anticiperen op een vereiste voor personeel met kennis van SD-WAN voor voortdurende configuratie, onderhoud en prestatiebewaking.

SD-WAN concurreert met en zal MPLS-verbindingen vervangen
Hoewel SD-WAN vaak wordt gezien als een concurrent van MPLS, vormt het een aanvulling op die technologie en hoeft het deze niet per se te vervangen. Als een particuliere, speciale lijn biedt MPLS een betere prestatiegarantie, terwijl SD-WAN met een breedband-internetverbinding het verkeer via het openbare internet moet routeren. MPLS blijft in gebruik door bedrijven die gegarandeerde prestaties nodig hebben en dergelijke organisaties zouden terecht moeten aarzelen om MPLS te rippen en te vervangen door SD-WAN in combinatie met standaard internet.

Was dit artikel nuttig?
0 out Of 5 Stars
5 Stars 0%
4 Stars 0%
3 Stars 0%
2 Stars 0%
1 Stars 0%
Hoe kunnen we dit artkel verbeteren?
Inhoudsopgave