Fabels en Mythes

Veel fabels doe de ronde over SD-WAN

Veelvoorkomende misvattingen over SD-WAN-leveranciers

SD-WAN verbetert altijd de netwerkprestaties
Hoewel SD-WAN de prestaties van uw internetverkeer kan verbeteren, zal het eenvoudigweg aansluiten van breedband circuits op een SD-WAN-apparaat de prestaties niet verbeteren zonder uitgebreide configuratie en overzicht. En in het geval van verkeer dat via het gedeelde openbare internet wordt gerouteerd, hangt het tempo waarmee het zijn bestemming bereikt uiteindelijk af van de huidige congestie niveaus en leveringsmogelijkheden.

SD-WAN zal uw IT-uitgaven en netwerkkosten drastisch verminderen
SD-WAN bespaart geld door het gebruik van goedkoop breedbandinternet versus privé MPLS-verbindingen mogelijk te maken, en SD-WAN helpt hardware-infrastructuur zoals routers en firewalls aan de rand van het netwerk te vervangen, maar IT-budgetten krimpen niet altijd in het algemeen omdat organisaties vaak de kostenbesparingen opnieuw toewijzen aan goedkopere internetservices enz. naar cloudproviders en netwerktechnologieën zoals SD-WAN zelf.

SD-WAN is eenvoudig te implementeren en te onderhouden, sluit gewoon de doos aan!
Dit is niet helemaal waar en voor SD-WAN-implementaties zijn nog steeds netwerkexperts nodig om een ​​SD-WAN-oplossing te ontwerpen, configureren en integreren met een oud netwerk. Zelfs als je een ouder op Microsoft gebaseerd systeem hebt, kan deze beheerde service worden geïntegreerd om een ​​stateful firewall en geavanceerde netwerkfuncties te bieden. Evenzo moeten organisaties die SD-WAN overwegen, anticiperen op een vereiste voor personeel met kennis van SD-WAN voor voortdurende configuratie, onderhoud en prestatiebewaking.

SD-WAN concurreert met en zal MPLS-verbindingen vervangen
Hoewel SD-WAN vaak wordt gezien als een concurrent van MPLS, vormt het een aanvulling op die technologie en hoeft het deze niet per se te vervangen. Als een particuliere, speciale lijn biedt MPLS een betere prestatiegarantie, terwijl SD-WAN met een breedband-internetverbinding het verkeer via het openbare internet moet routeren. MPLS blijft in gebruik door bedrijven die gegarandeerde prestaties nodig hebben en dergelijke organisaties zouden terecht moeten aarzelen om MPLS te rippen en te vervangen door SD-WAN in combinatie met standaard internet.

Alle SD-WAN oplossingen zijn hetzelfde
SD-WAN-oplossingen zijn niet hetzelfde, wat betekent dat je bij het zoeken naar uw oplossing bij de bouten en moeren moet komen. Eerst moet je beslissen welk implementatiemodel je wilt kopen: op internet gebaseerde SD-WAN, dat wordt beheerd door interne IT-teams, of Managed Service SD-WAN, dat wordt geïnstalleerd, geleverd, gecontroleerd en onderhouden door een service. provider.

Nadat je jouw implementatiemodel hebt geselecteerd, zul je ontdekken dat er nog steeds grote verschillen zijn tussen SD-WAN-leveranciers en -oplossingen, die verschillen in kosten, betrouwbaarheid, cloudtoegang en prestatieverhogende mogelijkheden voor applicaties. Configureert de provider die je bekijkt de oplossing om aan jouw zakelijke behoeften te voldoen, of implementeert zij een one-size-fits-all-aanpak? Als je kiest voor een Managed Service Provider, is er dan enige flexibiliteit in het model? Moet je de provider elke keer bellen als je iets wilt wijzigen? Het loont om de details te onderzoeken.

Was dit artikel nuttig?
0 out Of 5 Stars
5 Stars 0%
4 Stars 0%
3 Stars 0%
2 Stars 0%
1 Stars 0%
Hoe kunnen we dit artkel verbeteren?
Please submit the reason for your vote so that we can improve the article.
Inhoudsopgave