Over Versa

Versa Networks werd opgericht door twee voormalige ingenieurs van Juniper Networks. In plaats van het gebruik van dure en gepatenteerde hardware-apparaten voort te zetten, zei Versa dat de nieuwe oplossing klanten in staat stelt om carrier-grade softwareoplossingen te implementeren in zowel het filiaal als het hoofdkantoor.

De Versa SD-WAN oplossing (Versa VNF) bestaat uit drie componenten die samen de volgende generatie WAN’s en filiaalnetwerken creëren:

– Versa FlexVNF: de kernbouwsteen voor Versa VNF-oplossingen, die een brede reeks gevirtualiseerde netwerk- en beveiligingsfuncties omvat met carrier-grade multi-tenancy, programmeerbaarheid, serviceketting, service-elasticiteit en kosteneffectieve implementatiekeuzes

– Versa Director: één centraal punt voor controle en beheer voor zowel connectiviteit als services

– Versa Analytics: een real-time analyse-engine die controle, zichtbaarheid, voorspelling en een feedbacklus biedt voor aanpassingsvermogen. De leverancier voegde eraan toe dat de oplossing een unieke set van carrier-grade softwaremogelijkheden biedt die de manier waarop serviceproviders en grote ondernemingen WAN’s en managed services bouwen en exploiteren radicaal kunnen veranderen.

Versa SD-WAN leverancier

Wat onderscheidt Versa

Versa zag in de huidige SD-WAN-technologie alleen hybride WAN-mogelijkheden en verlaging van de bandbreedtekosten, zonder de uitdagingen van kosten, complexiteit en gebrek aan flexibiliteit voor de hele branche op te lossen. Het bedrijf wilde daarom een ​​innovatieve, flexibele en veilige op software gebaseerde infrastructuur leveren voor het hele bijkantoor en het WAN.

Als gevolg daarvan verdedigt Versa zijn SD-WAN-oplossing, Cloud IP Platform, als een oplossing waarmee ondernemingen en hun managed service providers de WAN / branch-barrière voor digitale transformatie en cloudacceptatie verder kunnen wegnemen met een multi-service softwareplatform dat wildgroei, complexiteit van infrastructuur en onderlinge afhankelijkheden.

In 2020 heeft Versa naar de Versa Classic (VNF) ook Versa Titan gelanceerd. Dit is een simpelere en uitgeklede versie van het Versa product. Hierdoor kan voor een deel van de potentiele klanten een goedkoper product ingezet worden.

In oktober 2020 is Versa toegetreden in het magic quadrant van Gartner.
Bekijk hier wat demo-filmpjes van de Versa Networks SD-WAN oplossingen