Viptela

Cisco neemt Viptela over

Vandaag heeft Cisco de acquisitie van Viptela afgerond, meld Cisco in hun persbericht.

Viptela biedt een eersteklas SD-WAN-oplossing in de cloud met geavanceerde routing-, segmentatie- en beveiligingsmogelijkheden voor het onderling verbinden van complexe bedrijfsnetwerken. Dankzij de cloud-gebaseerde netwerkbeheer-, orchestratie- en overlay-technologieën is het eenvoudig om WAN-architecturen van de volgende generatie te implementeren en te beheren.

Er zijn enorme transformaties in bedrijfsnetwerken naarmate nieuwe golven van Software Defined Networking (SDN) het LAN en WAN binnenkomen. Klanten wenden zich tot SD-WAN-oplossingen om hun filiaal en WAN-implementaties te vereenvoudigen en de kosten en risico’s te verlagen met eenvoudige automatisering en orchestratie. IDC schat zelfs dat de wereldwijde inkomsten uit SD-WAN-infrastructuur en -diensten een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 69,6% zullen zien en in 2021 $ 8,05 miljard zullen bereiken.

Het Viptela-team voegt zich bij onze engineering- en verkoopteams voor bedrijfsnetwerken om de visie van Cisco voor op intentie gebaseerd netwerken uit te breiden in het hele WAN, de campus en de vestiging. We zijn vastbesloten om de stand-alone roadmap voor Viptela’s vEdge-routers en de algehele SD-WAN-oplossing te blijven versnellen. We zullen ook aanzienlijke incrementele technische middelen inzetten om uniforme SD-WAN-oplossingen van de volgende generatie op de markt te brengen voor al onze ISR- en ASR-routers, evenals voor het onlangs aangekondigde DNA Center.

Cisco zet zich in om onze klanten het breedste assortiment SD-WAN-oplossingen aan te bieden. Het selecteren van de juiste oplossing is gebaseerd op het begrijpen van de behoeften en doelen van onze klanten. Met dat in gedachten bieden we onze klanten de volgende opties:

Voor klanten en partners die cloud-first SD-WAN-oplossingen met geavanceerde routing, complexe topologieën of granulaire segmentatiemogelijkheden nodig hebben, zal Cisco’s SD-WAN-oplossing op basis van Viptela de voorkeursoplossing zijn.
Voor klanten die op zoek zijn naar Unified Threat Management (UTM) -oplossingen met SD-WAN-functionaliteit of bestaande Cisco Meraki-klanten zijn die willen uitbreiden naar SD-WAN, is Cisco Meraki de aanbevolen oplossing.

Cisco investeert in en ondersteunt de IWAN-oplossing. Klanten die geavanceerde services moeten ondersteunen, zoals spraak, rekenkracht, WAN-optimalisatie, geïntegreerde mogelijkheden voor bedreigingsbeheersing, schakelen, enz., Geïntegreerd op één apparaat, of gebruik willen maken van een bestaande ISR, moeten Cisco IWAN kiezen. Aangezien nieuwe uniforme aanbiedingen beschikbaar worden gemaakt met de technologie van Viptela die is geïntegreerd in de ISR en ASR’s, zullen klanten naar wens kunnen migreren naar de nieuwe uniforme oplossing.

Viptela versnelt Cisco’s algehele Network Intuitive-visie die in juni werd onthuld. Met deze nieuwe benadering van digitale netwerkarchitectuur verandert Cisco de fundamentele blauwdruk voor netwerken met opnieuw ontworpen hardware en de meest geavanceerde software. De verschuiving van hardware-centrisch naar softwaregestuurd netwerken zal klanten in staat stellen een enorme sprong te maken op het gebied van behendigheid, productiviteit en prestaties.

Het intuïtieve netwerk is een intelligent, zeer veilig platform – aangedreven door opzet en geïnformeerd door context en de oplossing van Viptela is perfect afgestemd op die visie. We helpen onze klanten succesvol te zijn met hun digitale transformatie en Cisco’s volgende generatie SD-WAN-oplossingen zullen een sleutelrol spelen bij het verwezenlijken van die visie.