SD-WAN in de zorg

Software Defined – Wide Area Network

Een software defined – wide area network (SD-WAN) stelt IT in de gezondheidszorg in staat gebruik te maken van de bestaande infrastructuur en alle beschikbare transportmiddelen om de moderne en toekomstige eisen van het netwerk te ondersteunen. SD-WAN biedt IT de structuur om een ​​naadloze, eenvoudige, veilige en ononderbroken verbinding te leveren over het hele netwerk, voor alle applicaties en datalevering, van de cloud tot datacenters tot bijkantoren of kantoren.

Applicatie en datasegmentatie

Niet alle gezondheidszorg verkeer en applicaties zijn hetzelfde en moeten anders worden behandeld. SD-WAN segmenteert verkeer van begin tot eind om verschillende typen te isoleren en te voldoen aan nalevingsvereisten.

zorg

Met SD-WAN hebben IT-managers volledige controle over verkeersisolatie via virtuele routing en forwarding (VRF) door aangepaste segmenten (spraak, data, etc.) Die kunnen worden toegepast per sitetype via gevestigde profielsjablonen. Dit zorgt voor de scheiding van Internet of Things (IoT) en operationele technologie (OT) verkeer van EMR-verkeer, evenals zakelijke internettoegang van gast-internettoegang, over alle locaties in het netwerk.

Gebruik elk verbindingstype

De SDWAN-oplossing biedt de mogelijkheid om elk verbindingstype te gebruiken, inclusief MPLS, LTE, WiFi en satelliet, evenals breedbandinternet. Elke site kan snel worden aangesloten op het netwerk en er kunnen links worden toegevoegd voor meer bandbreedte en betrouwbaarheid. SD-WAN creëert een virtuele netwerkoverlay die over elk onderliggend fysiek netwerk kan lopen zonder dat er wijzigingen aan het onderliggende netwerk hoeven te worden aangebracht. De virtuele overlay combineert links tot een logisch geheel en beheert de verkeersstromen erover.

Dynamische multipad-optimalisatie

Dynamische multipad voegt alle beschikbare links samen, inclusief breedband-, LTE– en MPLS-circuits; maakt gebruik van applicatiebewuste linksturing per pakket en herstel op aanvraag; en behaalt optimale prestaties onder alle omstandigheden, inclusief brownout- of blackout-scenario’s. Dit zorgt ervoor dat gezondheidsgegevens te allen tijde toegankelijk en overdraagbaar zijn, inclusief de versnelde overdracht van radiologische beelden (PACS, DICOM, enz.), En dat subseconde failover zorgt voor stabiele VDI-sessies en realtime verkeer voor spraak-, video- en telezorgcommunicatie

Centraal beheer en controle

Cloud-geleverd SD-WAN centraliseert de monitoring, zichtbaarheid en cloudbeheer om zero-touch branch-implementatie over gedistribueerde locaties mogelijk te maken, terwijl automatisch bedrijfsbeleid en firmware-updates, configureerbare regels, prioriteitstelling van applicaties, linkprestaties en capaciteit worden geleverd. maten. IT-personeel kan al het netwerkverkeer en alle applicaties beheren en herstellen vanaf een centrale locatie in plaats van een vrachtwagen naar afgelegen locaties te moeten rijden.

Zero-touch deployment

SDWAN-edges die in elk primair en extern filiaal of kliniek worden geplaatst, verifiëren, verbinden en ontvangen automatisch configuratie-instructies met de gecentraliseerde beheerportal zodra deze zijn verbonden met het internet in een zero-touch-implementatie. Dit stelt zorgorganisaties in staat om snel nieuwe locaties te implementeren en nieuw verworven locaties over te zetten naar het algehele netwerk.

Beveiliging

Een stateful en contextbewuste (applicatie, gebruiker, apparaat) geïntegreerde firewall van de volgende generatie biedt granulaire controle over micro-applicaties en ondersteunt protocol -hopping-applicaties, zoals Skype en andere peer-to-peer-applicaties. De beveiligde firewall-service is gebruikers- en apparaat-OS-bewust, met de mogelijkheid om spraak-, video-, data- en complianceverkeer te scheiden. Door SD-WAN naadloos te integreren met een security oplossing (SASE) kunnen zorgorganisaties eenvoudig het beveiligingsprofiel van hun keuze kunnen implementeren.

SD-One levert een complete oplossing voor zorgorganisaties

SD-One biedt betrouwbare, veilige en efficiënte SDWAN oplossingen met verbindingen van klinieken naar applicaties in de cloud of in datacentra, waardoor vertrouwelijke toegang tot patiëntinformatie wordt gegarandeerd. Functies zoals gecentraliseerd beheer, zero-touch implementatie en het gebruik van elk type link betekent dat sites snel kunnen worden verbonden en apparaten eenvoudig kunnen worden beheerd. De zichtbaarheid van toepassingen garandeert prestaties en vereenvoudigt het oplossen van problemen voor betrouwbare bewerkingen. SD-WAN stelt zorginstellingen in staat om digitale technologie te gebruiken en maakt het netwerk toekomstbestendig. Naast SD-WAN is het ook mogelijk het centrale beheer door te trekken naar het LAN (local area network) door middel van SD-LAN.

Met SD-WAN bouwen wij het netwerk van morgen voor de gezondheidszorg van vandaag.