SD-WAN in de retail

Uitdagingen voor de hedendaagse retail

De retailers van vandaag zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om klanten een echte omnichannel-ervaring te bieden, terwijl ze de winstgevendheid maximaliseren en concurrerend blijven. Het overschrijden van de grenzen van digitale en fysieke winkelomgevingen is van cruciaal belang om de complete klantervaring te bieden.

Retailers staan ​​voor een aantal cruciale uitdagingen in de snel veranderende zakelijke omgeving van vandaag. Winkels moeten het traject van een klant nauwkeurig volgen en de juiste informatie op het juiste moment leveren, of dit nu online is, via een mobiel apparaat of in een winkelkiosk. Winkelaars hebben ook zelf toegang tot informatie en winkels moeten relevante context bieden via een verscheidenheid aan applicaties die vaak cloudgebaseerd zijn, zoals loyaliteitsprogramma’s. Tegelijkertijd moeten detailhandelaren de kosten onder controle houden en de operationele efficiëntie verhogen om blijf concurrerend en lever meer met minder. Winkels moeten innovatieve manieren introduceren om hun klanten te bedienen, zowel in digitale als fysieke winkelomgevingen.

Retail2

De SD-WAN oplossing

SD-WAN biedt een flexibel, veilig, software-gedefinieerd WAN (SD-WAN) op ondernemingsniveau voor de detailhandel, waardoor goedkope, veilige en schaalbare netwerken mogelijk zijn.

Met SD-WAN kan retail-IT:

• elk onderliggend transport samenvoegen, inclusief een of meer goedkope breedbandverbindingen of LTE, om compromisloze prestaties te bereiken voor veeleisende applicaties zoals cloudapplicaties en realtime spraak en video.
• Beveiliging en betaling handhaven. Card Industry (PCI) -conformiteit om het winkelend publiek te beschermen.
• Lagere OpEx- en CapEx-kosten door de complexiteit en ruimte te verminderen en de efficiëntie te verhogen.
• Vereenvoudig en stroomlijn activiteiten met gecentraliseerd beheer en resultaatgestuurde netwerken.

Transformeer beveiliging met SD-WAN (SASE) en biedt een transformatief platform waarmee retail-IT het huidige dynamische dreigingslandschap kan aanpakken met een stateful- en contextbewuste firewall (applicatie, gebruiker, apparaat) voor geavanceerde beveiliging; een automatische, schaalbare VPN met één klik voor verkeer van detailhandel naar datacenter en van detailhandel naar cloud.

Garandeer de prestaties van applicaties

De steeds toenemende vraag van consumenten naar snellere, gepersonaliseerde services in combinatie met de nieuwe dynamiek van winkelen in de winkel daagt retailers uit om sneller en efficiënter services te leveren. Applicaties moeten worden benaderd vanuit de cloud en datacenter, en op een manier die transparant is voor de eindgebruiker.

SD-WAN verhoogt het serviceniveau, de prestaties en de capaciteit van hybride netwerken of van standaard breedbandinternetverbindingen door de implementatie van Dynamic Multipath. Retailers kunnen nu vertrouwen op meer kosteneffectieve breedbandverbindingen of hybride verbindingen. SD-WAN kan applicatieherkenning combineren met meerdere verbindingen (bijv. Privé, kabel, DSL, 4G LTE) en stuurt het verkeer op elk moment over de meest optimale verbinding.

Omzet vergroten en operationele efficiëntie stimuleren

SD-WAN heeft retailorganisaties miljoenen dollars aan kapitaal en bedrijfskosten bespaard. Retailers blijven winstgevend en kunnen zich concentreren op hun kerntaken, terwijl SD-WAN eenvoud en automatisering in hun netwerken kan brengen. SD-WAN kan snel worden geïnstalleerd met behulp van zero-touch implementatie en automatiseringsmogelijkheden. De SD-WAN Edge-router wordt naar de winkellocatie verzonden en een medewerker sluit eenvoudig de stroom en een paar kabels aan. Activering, configuratie en doorlopend beheer worden allemaal afgehandeld in de cloud. Bekwame IT-professionals zijn niet nodig op locatie, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen. Het inschakelen van beleid is zo simpel als een enkele klik.

SD-One en de IT-beheerders van de detailhandel definiëren beleidsregels op bedrijfsniveau die op alle winkellocaties kunnen worden toegepast via een gecentraliseerde, cloudgebaseerde SDWAN-omgeving. Het beleid is op een uiterst eenvoudige manier gedefinieerd, waardoor retail-IT eenvoudig het resultaat kan noemen. Beleid wordt geabstraheerd en automatisch geïmplementeerd. De SDWAN-controller biedt ook een volledig overzicht en inzicht in het functioneren van het WAN.

Samenvattend

SD-WAN helpt de digitale transformatie voor retailomgevingen te versnellen door flexibiliteit, efficiëntie en beveiliging te bieden aan retail-IT. Succesvolle implementaties bij retailklanten over de hele wereld onderstrepen dat SDWAN als geen ander klaar is om uitdagingen op het gebied van beveiliging, compliance, cloud en kosten op te lossen en tegelijkertijd de IT-complexiteit te verminderen.