SD-WAN in het onderwijs

Het onderwijs omarmt digitale transformatie.

Digitalisering neemt een steeds grotere rol aan in het onderwijs. Eerst de digiborden, maar het gebruik van digitale teksten zoekopdrachten voor leerlingen op het internet, terwijl ander online studie- en educatief materiaal in een versneld tempo wordt aangenomen. Vanwege de digitale transformatie van het onderwijs zijn onderwijsinstellingen op zoek naar hogere toegangssnelheden binnen hun leeromgevingen.

Veel onderwijsinstellingen hebben meerdere vestigingen of dependances. Deze vestigingen zijn onderling vaak verbonden met MPLS verbindingen of een IP-VPN oplossing van een netwerkleverancier. SD-WAN is het moderne alternatief voor deze oplossingen en levert meer bandbreedte, security, inzicht en eenvoud in beheer in combinatie met een hogere beschikbaarheid.

onderwijs

Bandbreedte

Scholen zijn de afgelopen jaren steeds meer bandbreedte gaan gebruiken en deze trend zal de komende jaren nog wel doorzetten. Als gevolg hiervan hebben scholen steeds meer behoefte aan sneller en veiliger internet om aan de behoeften van studenten en personeel te voldoen, terwijl ze ook worden uitgedaagd door de IoT-explosie.

SD-WAN maakt gebruik van de aggregatie van tunnelbandbreedte om het bandbreedtegebruik te maximaliseren om prestaties te garanderen zonder de bandbreedte van andere applicaties op het netwerk in gevaar te brengen. De oplossing kan ook in realtime WAN-bandbreedte detecteren en rapporteren. Door het gebruik van relatief simpele internetverbindingen kunnen scholen relatief goedkoop bandbreedte verhogen, waardoor de kosten worden verlaagd en de snelheid en prestaties van netwerkapparaten worden verhoogd.

Het is overigens wel zaak om de lijnen, in tegenstelling tot een IP-VPN, niet bij één leverancier in te kopen, maar lijnen van verschillende providers te combineren. Mocht er namelijk een storing zijn bij de internet provider, dan kan de andere internet provider lijn het verkeer overnemen.

Geïntegreerde beveiliging

Het is belangrijker dan ooit om digitale leeromgevingen voor studenten te beveiligen. Daarom voldoen SDWAN-oplossingen aan de vereisten die nodig zijn voor beveiliging. Alle oplossingen die we aan kunnen bieden voorzien in een geïntegreerde firewall. Deze firewall is minimaal een stateful firewall, maar afhankelijk van de gekozen oplossing kan dit ook een next-generation firewall zijn.

Kosten

SD-WAN netwerken zijn goedkoper dan MPLS netwerken. In vergelijking met IP-VPN netwerken zal de prijs niet erg afwijken, maar de voordelen zijn wel enorm. Naast SD-WAN is er ook de mogelijkheid om het netwerk binnen de vestiging onderdeel te maken van het SD-WAN. Dit heet SD-LAN en ook Wifi kan hier onderdeel van uit maken. Op deze manier is beheer veel eenvoudiger geworden en is er meer inzicht in de status van het netwerk via een enkele beheer interface. Ook hiervoor geld dat slechts een beperkt aantal leveranciers de combinatie van SD-WAN en SD-LAN kunnen bieden.

Cloud integratie

De cloud is ook binnen het onderwijs steeds belangrijker aan het worden. Hierdoor is het belangrijk om na te denken over de verbinding met die cloud. SD-WAN heeft mogelijkheden om de cloud onderdeel te maken van het VPN (virtuele private netwerk) van de instelling. Afhankelijk van de leverancier is dit door middel van een virtuele CPE of koppelingen op basis van veilige IPSEC tunnels.

Hoe kunnen we helpen

Met SD-One aan uw zijde hoeft u geen expert te zijn in opkomende netwerktechnologieën. U hoeft geen maanden te besteden aan onderzoek en ontmoetingen met tientallen leveranciers, we hebben de basis voor u gedaan, we hebben de technologieën tot het uiterste gedreven en we hebben alleen de beste SD-WAN-leveranciers geselecteerd om te werken met en wij adviseren leveranciers en oplossingen op basis van uw specifieke eisen.

We hebben de markt uitgebreid onderzocht en geselecteerd wie volgens ons de beste aanbieders over de hele wereld zijn. We leveren een SD-WAN-oplossing die is afgestemd op uw exacte behoeften – flexibel om te groeien en te vormen zoals uw instelling dat doet, altijd geschikt voor het beoogde doel.

Laat kostbare fouten uw budget niet beschadigen – wij zijn hier om te helpen, les te geven en te adviseren – net zoals u dat bent voor uw studenten!