Juniper SD-WAN

Over Juniper

Juniper Networks, Inc. is een Amerikaanse multinational met hoofdkantoor in Sunnyvale, Californië. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt netwerkproducten, waaronder routers, switches, netwerkbeheersoftware, netwerkbeveiligingsproducten en softwaregedefinieerde netwerktechnologie.

In 2001 had het een aandeel van 37% in de markt voor kernrouters, waardoor het een uitdaging was voor Cisco’s eens zo dominante markt- delen. Juniper Networks richtte zich oorspronkelijk op core routers, die worden gebruikt door internet service providers (ISP’s) om IP-adressen op te zoeken en direct internetverkeer uit te voeren. Door de overname van Unisphere in 2002 betrad het bedrijf de markt voor edge-routers, die door ISP’s worden gebruikt om internetverkeer naar individuele consumenten te leiden.

Juniper SD-WAN leverancier


Wat onderscheidt Juniper

Juniper SD-WAN, bestaat uit SRX edge-apparaten met Contrail Service Orchestration en een toenemende focus op de Mist Marvis AI/ML-engine om bewerkingen te vereenvoudigen. Geschat wordt dat Juniper ongeveer 18.000 WAN-edge-klanten en meer dan 3.000 SD-WAN-klanten heeft. Het opereert wereldwijd, voornamelijk via serviceproviders, en richt zich tot klanten van elke omvang en verticals.
Bekijk hier wat videos met de Juniper SD-WAN oplossing.


Overnames

In 2003 betrad Juniper de IT-beveiligingsmarkt met zijn eigen JProtect-beveiligingstoolkit, voordat hij het jaar daarop beveiligingsbedrijf NetScreen Technologies overnam. Vanaf 2014 concentreerde Juniper zich op het ontwikkelen van nieuwe softwaregedefinieerde netwerkproducten waaronder SD-WAN. In 2019 nam Juniper Mist over om te integreren met hun SD-WAN portfolio.

Nadat Juniper begin 2020 Netrounds al had ingelijfd, hebben ze op 19-10-2020 aangekondigd 128 technologies over te gaan nemen. Onduidelijk is nog hoe de producten geïntegreerd zullen worden of dat het twee losse producten blijven, maar 128 technologies is voor SD-One een partij die we aan het overwegen waren om toe te voegen aan ons portfolio. Die overweging hoeven we niet meer te maken, het is nu een kwestie van tijd voordat we kunnen leveren.
Bekijk hier wat 128 Technology allemaal kan

128-technology