Velocloud logo

VMware heeft de intentie om VeloCloud-netwerken over te nemen.

VMware pakt end-to-end automatisering, applicatiecontinuïteit en beveiliging van datacenter tot rand aan met toonaangevende software-defined wide-area network (SD-WAN) -oplossing

PALO ALTO, CA – (Marketwired – 2 november 2017)

VMware, Inc. (NYSE: VMW), een wereldleider in virtualisatie en cloud-infrastructuur, heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft ondertekend voor de overname van VeloCloud ™ Networks, Inc ., leverancier van toonaangevende door de cloud geleverde software-defined wide-area network (SD-WAN) -technologie voor bedrijven en serviceproviders. Zodra de overname is afgerond, stelt VeloCloud VMware in staat om voort te bouwen op het succes van zijn toonaangevende netwerkvirtualisatieplatform – VMware NSX® – en zijn netwerkportfolio uit te breiden om end-to-end automatisering, applicatiecontinuïteit, branche-transformatie en beveiliging van gegevens aan te pakken. midden tot wolk tot rand. Deze acquisitie zal VMware ook verder in staat stellen om de industriële transitie naar een software-gedefinieerde toekomst te leiden, en klanten te helpen hun bedrijven het digitale tijdperk in te leiden met netwerken die alomtegenwoordig, open, programmeerbaar en veilig zijn.

De transactie wordt naar verwachting afgerond in het fiscale vierde kwartaal van VMware 2018. Er zijn geen wijzigingen in de eerder door VMware verstrekte richtlijnen voor het fiscale jaar 2018 als gevolg van deze transactie.

Gartner: “Terwijl WAN-architecturen en -technologieën de neiging hebben om in een zeer langzaam tempo te evolueren – misschien elke 10 tot 15 jaar een nieuwe generatie – zorgen de verstoringen die worden veroorzaakt door de transformatie naar digitale bedrijfsmodellen ervoor dat SD-WAN wordt aangenomen op een tempo dat ongehoord is in wide-area netwerken (1). ” VeloCloud-cloud geleverde SD-WAN-technologie wordt wereldwijd op schaal ingezet door meer dan 1.000 klanten, zowel rechtstreeks door bedrijven als door Telco’s en managed services-providers die zakelijke klanten bedienen. Klanten van serviceproviders zijn AT&T, Deutsche Telekom, Macquarie Telecom, MetTel, Mitel, Sprint, TelePacific, Telstra, Vonage en Windstream. Enterprise-klanten zijn onder meer Bay Club, Brooks Brothers, Devcon, NCR, Redmond, Sabre Healthcare Group en Triton Management Services. “

“In het digitale tijdperk is een nieuwe netwerkbenadering vereist om de hyperdistributie van applicaties en gegevens op te lossen, aangezien we van een model van datacenters naar een van datacenters aan de rand gaan”, zegt Pat Gelsinger, chief executive officer, VMware. “De kern van VMware’s netwerkstrategie is het geloof in het leveren van alomtegenwoordige connectiviteit met ingebouwde beveiliging die gebruikers verbindt met applicaties waar ze ook zijn. Met de toevoeging van VeloCloud’s toonaangevende SD-WAN-technologie, zullen we de VMware NSX kunnen uitbreiden benadering van geautomatiseerde, veilige en infrastructuuronafhankelijke netwerken voor het WAN. “

“Ondernemingen transformeren de manier waarop ze hun infrastructuur ontwerpen en gebruiken, met een verschuiving naar een door de cloud geleverd, softwaregedefinieerd model. Dit stelt organisaties in staat om een ​​wereldwijd consistente infrastructuur te hebben, ongeacht waar deze wordt geïmplementeerd – vanuit het datacenter en de cloud aan de rand ‘, zegt Sanjay Uppal, CEO van VeloCloud Networks. “We kijken ernaar uit om VMware, de leider in door software gedefinieerde infrastructuur, te helpen bij de volgende evolutie van de netwerk- en NFV-strategieën van het bedrijf.”

Toonaangevend met door de cloud geleverde SD-WAN

VeloCloud’s cloud-geleverde SD-WAN combineert de economie en flexibiliteit van het hybride wide-area network (WAN) met de implementatiesnelheid en het lage onderhoud van cloudgebaseerde services. Het vereenvoudigt het WAN aanzienlijk door gevirtualiseerde services vanuit de cloud te leveren aan filialen en mobiele gebruikers overal. VeloCloud maakt gebruik van intelligente x86 edge-apparaten om meerdere breedbandverbindingen op het filiaal samen te voegen en verbindt het filiaal via cloudgebaseerde orkestratie met elk type datacenter: enterprise, cloud of software-as-a-service.

Met VeloCloud stelt VMware bedrijven in staat om applicatiegroei, netwerkflexibiliteit en vereenvoudigde filiaalimplementaties te ondersteunen, terwijl het hoogwaardige, veilige en betrouwbare filiatoegang biedt tot cloudservices, privédatacenters en SaaS-gebaseerde applicaties. SD-WAN-technologie is ideaal voor bedrijven die de overstap willen maken van statische, complexe, lokale netwerken naar de kosteneffectieve, dynamische en schaalbare, door de cloud geleverde architectuur van het digitale tijdperk. De VeloCloud-oplossing biedt flexibiliteit in netwerkconnectiviteitsopties die MPLS kunnen vergroten en de totale eigendomskosten voor filiaalconnectiviteit verbeteren.

VeloCloud stelt VMware in staat serviceproviders te helpen hun inkomsten en service-innovatie te verhogen door elastisch transport, prestaties voor cloudapplicaties en een door software gedefinieerde intelligente edge te leveren die meerdere services kan orkestreren om aan de behoeften van de klant te voldoen. Nu SD-WAN de belangrijkste functie wordt bij de implementatie van virtuele klantspecifieke apparatuur, verwacht VMware de implementatie van virtuele netwerkfuncties (VNF) voor toepassingen zoals beveiliging te kunnen vereenvoudigen door het bewezen VMware vCloud® NFV-platform te combineren met een cloud- geleverd SD-WAN-platform.

“Dell EMC en VMware zetten zich in voor het digitaal transformeren van branches, het wide-area netwerk en de cloud edge”, zegt Tom Burns, senior vice president Networking, Enterprise Infrastructure and Service Provider Solutions, Dell EMC. “We hebben onlangs een samenwerking met VeloCloud aangekondigd die gezamenlijke productvalidatie, coördinatie met productroadmaps, vereenvoudigde bestelling en gecoördineerde verkoop en marketing omvat om oplossingen voor onze wederzijdse klanten te verbeteren. We kijken ernaar uit om deze SD-WAN-samenwerking met VMware voort te zetten bij het sluiten van bieden wederzijdse klanten de beste intelligente edge-apparaten in hun klasse. “

Klanten begeleiden naar de software-gedefinieerde toekomst

De softwaregebaseerde benadering van VMware is het leveren van het netwerk- en beveiligingsplatform waarmee klanten verbinding kunnen maken, beveiligen en een end-to-end-architectuur kunnen gebruiken om services aan de applicatie te leveren, waar deze ook terechtkomt. Klanten kiezen voor VMware NSX omdat het netwerk- en beveiligingsservices levert die het dichtst bij de applicatie liggen. Met VeloCloud brengt VMware dezelfde eigenschappen naar het WAN, wat resulteert in zichtbaarheid, beveiliging, automatisering met prestaties en beschikbaarheid voor bedrijfs- en cloud-applicaties.

“Digitale transformatie heeft geleid tot een toenemende afhankelijkheid van het netwerk, aangezien mobiliteit, cloud en sociale zaken veel van de belemmeringen voor tijd en plaats in de onderneming wegnemen. Vooruitgang in IoT zorgt ook voor meer afhankelijkheid van het netwerk”, zegt Matt Eastwood, Senior Vice President van IDC’s enterprise, datacenter, cloudinfrastructuur en ontwikkelaarsonderzoek. “Het netwerk wordt flexibeler, mogelijk gemaakt door een nieuwe generatie op software gebaseerde platforms van bedrijven zoals VMware en VeloCloud. We zien een positieve synergie tussen de twee bedrijven en de mogelijkheid voor VMware om voort te bouwen op de op software gebaseerde netwerkstrategie het bedrijf presteert op. “

Bron