Barracuda Networks optimaliseert SD-WAN-verkeer

Barracuda logo

Barracuda Networks optimaliseert SD-WAN-verkeer met gepatenteerde wis-correctie-technologie van Steinwurf

Het in Californië gevestigde Barracuda Networks en het in Denemarken gevestigde Steinwurf ApS kondigen een OEM-relatie aan om Steinwurf’s Kodo Software-bibliotheken te gebruiken om Erasure Correcting Codes (ECC) toe te voegen met de Barracuda CloudGen Firewall1.

De netwerkwereld gaat over van het gebruik van speciale huurlijnen zoals MPLS naar SD-WAN met uplinks geleverd door gedeelde breedbandlijnen. Analistenbureau Gartner voorspelt dat 60 procent van alle bedrijven tegen 2024 SD-WAN-technologie zullen hebben toegepast. Een brede acceptatie van SD-WAN creëert nieuwe netwerkuitdagingen.
Zelfs als providers de bandbreedte vergroten, concurreren bedrijven die SD-WAN op breedband gebruiken om de beste segmenten van het openbare internet in felle concurrentie met andere gebruikers van SD-WAN, webinarproviders, meer work-from-home-verkeer en de opkomst van nieuwe streaming Diensten.

Waar pakketverlies her-transmissies veroorzaakt en her-transmissies latentiepieken en knelpunten in breedbandlijnen veroorzaken, kan de SD-WAN-oplossing momenteel automatisch het verkeer naar MPLS omschakelen. Dus zelfs als klanten overstappen op SD-WAN, houden ze MPLS vaak als onderdeel van de internet-uplink-mix, als een betrouwbare backstop.
Om deze beperkingen te omzeilen, gebruikt Barracuda CloudGen Firewall Kodo om gepatenteerde wiscorrectietechnologie van Steinwurf mogelijk te maken. Deze baanbrekende technologie is gebaseerd op een nieuwe set algoritmen in de categorie willekeurige lineaire netwerkcodes (RLNC), ontworpen voor snelle netwerken over verliesgevende lijnen zoals breedbandinternet. De algoritmen van Kodo op basis van RLNC-codes reageren veel sneller op verliezen en corrigeren deze sneller tijdens het vliegen, waardoor her-transmissies praktisch worden geëlimineerd met slechts een minimale hoeveelheid correctie-overhead in de netwerkapparatuur.
Voordelen
Barracuda koos ervoor om de Kodo-oplossing van Steinwurf te gebruiken vanwege de volgende voordelen:
• De ervaring voor eindgebruikers is sterk verbeterd over verlieslatende lijnen in de SD-WAN-verbinding
• De technologie past zich zeer snel aan veranderende netwerkomstandigheden aan en elimineert grotendeels de noodzaak om netwerkpakketten opnieuw te verzenden
• Latency-minimalisatie met verhoogde betrouwbaarheid in SD-WAN
• Kleinschalige vereisten op de CloudGen Firewall-apparaten
• Over het algemeen onmerkbare prestatieoverhead
• Beschikbaar voor alle vormfactoren, van kleine thuiskantoordesktops tot grote commerciële apparaten op het hoofdkantoor en alle virtuele en cloud-edities
• Snelle en eenvoudige integratie van de technologie in de netwerkstack en de beveiligingsmodules van Barracuda

Over Barracuda CloudGen Firewall

Firewalls bieden tegenwoordig beveiliging, ononderbroken netwerkbeschikbaarheid en robuuste toegang tot overal in de cloud gehoste applicaties.
Barracuda CloudGen Firewall is een familie van fysieke, virtuele en cloud-gebaseerde apparaten die volledige uplink- en bandbreedte-optimalisatie door SD-WAN-technologie combineren met meerdere beschermingsniveaus die worden verwacht van een volgende generatie firewall in één eenvoudig te beheren oplossing.

Over de Kodo-softwarebibliotheken van Steinwurf

De Kodo-softwarebibliotheken bieden volledig geteste, eenvoudig te integreren en krachtige algoritmen voor transport- en opslagsystemen om snelle, dynamische en lichtgewicht volgende-generatie wiscodering te implementeren met behulp van Random Linear Network Coding (RLNC).
Zoals geïmplementeerd voor de Barracuda CloudGen Firewall, vermijdt Kodo pakkettransmissies door verliezen te schatten en ECC-reparatiepakketten in de datastroom te gebruiken om door de ontvanger te worden gebruikt om verloren pakketten direct te herstellen. In tegenstelling tot de codes van concurrenten, verhoogt Kodo tegelijkertijd de betrouwbaarheid en drastisch de latentie in het slechtste geval, waardoor de gebruikerskwaliteit (QoE) verbetert.
De producten van Steinwurf worden momenteel ingezet in geconnecteerde auto’s, multimediadistributie, onderwatercommunicatie en cloudoplossingen.

Over Barracuda

Bij Barracuda streven we ernaar om de wereld veiliger te maken. Wij geloven dat elk bedrijf toegang verdient tot cloud-gebaseerde, enterprise-grade beveiligingsoplossingen die gemakkelijk te kopen, te implementeren en te gebruiken zijn. We beschermen e-mail, netwerken, gegevens en applicaties met innovatieve oplossingen die groeien en zich aanpassen aan de reis van onze klanten. Meer dan 200.000 organisaties wereldwijd vertrouwen Barracuda om hen te beschermen – op manieren waarvan ze misschien niet eens weten dat ze gevaar lopen – zodat ze zich kunnen concentreren op het naar een hoger niveau tillen van hun bedrijf. Ga voor meer informatie naar visitbarracuda.com.
Barracuda Networks, Barracuda en het Barracuda Networks-logo zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Barracuda Networks, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen.

Over Steinwurf

Steinwurf is de toonaangevende ontwikkelaar en integrator van krachtige verwijderingscorrectiecodes (ECC) voor kritieke producten. Via de Kodo-softwarebibliotheek biedt Steinwurf gepatenteerde algoritmen voor communicatie met lage latentie, betrouwbare multicast en schaalbare OTA-distributie van grote bestanden. Daarnaast biedt Steinwurf kant-en-klare traditionele ECC-algoritmen voor integratie in producten met standaard compliance of backward compatibility is vereist.
Steinwurf zorgt ervoor dat hun ECC-componenten klanten een voorsprong geven op de concurrentie met alle ondersteuning, hulp en betrouwbaarheid die wordt verwacht van een volgende generatie software-oplossing. Bezoek steinwurf.com voor meer informatie

Bron: https://www.steinwurf.com/news/2020-06-09-barracuda.html