HPE neemt SD-WAN Leader Silver Peak over

Silver Peak SD-WAN leverancier

Het zelf-sturende WAN van Silver Peak zal het Edge Services-platform van Aruba versterken om de WAN-transformatie voor cloud-first ondernemingen te bevorderen


Acquisitiehoogtepunten en belangrijkste voordelen voor de klant:
• De combinatie van Aruba en Silver Peak zal de cloud-transformatie voor bedrijven versnellen met een uitgebreide edge-to-cloud netwerkoplossing die alle aspecten van bedraad, draadloos LAN en wide area networking (WAN) omvat
• Het eenvoudige, intuïtieve ‘zelfrijdende’ WAN van Silver Peak levert aanzienlijke kostenbesparingen op terwijl de applicatieprestaties worden gehandhaafd voor snel bedrijfsherstel in een post COVID-19-wereld
• Silver Peak vormt een aanvulling op het bestaande werk van Aruba vanuit thuis- en filiaaloplossingen om een ​​van de meest uitgebreide portfolio’s in de branche te leveren, ontworpen om elke edge veilig met elke cloud te verbinden
• Vestigt end-to-end leiderschap met een uitgebreid, veilig netwerkportfolio in een groeiende markt voor campus-, datacenter-, filiaal- en externe werknemerslocaties
Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om Silver Peak, een leider van SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network), over te nemen in een transactie ter waarde van $ 925 miljoen.

Silver Peak zal worden gecombineerd met HPE’s business unit Aruba en zal het technologisch leiderschap van Aruba uitbreiden in de grote en snelgroeiende SD-WAN-ruimte.
“HPE was een vroege beweger bij het identificeren van de kans aan de rand en die trend versnelt in een post-COVID-wereld”, zegt Antonio Neri, president en CEO van HPE. “Met deze overname versnellen we onze edge-to-cloud-strategie om een ​​echt gedistribueerd cloudmodel en cloud-ervaring te bieden voor alle apps en gegevens, waar ze ook wonen. Het innovatieve team en de technologie van Silver Peak bieden cruciale mogelijkheden waarmee onze klanten hun netwerken kunnen moderniseren en transformeren om elke edge veilig met elke cloud te verbinden. “


Het geavanceerde SD-WAN-aanbod van Silver Peak is zeer complementair en versterkt het Edge Service Platform (ESP) van Aruba. Door de SD-WAN van Silver Peak te combineren met de SD-Branch-oplossingen van Aruba, kunnen klanten filiaal- en WAN-implementaties vereenvoudigen om werk op afstand mogelijk te maken, gedistribueerde ondernemingen in de cloud mogelijk te maken en bedrijfsactiviteiten te transformeren zonder afbreuk te doen aan kwaliteit of betrouwbaarheid.


“De aankondiging van vandaag komt op een uniek moment voor onze klanten, die worstelen met zakelijk herstel na de pandemie”, zegt Keerti Melkote, president van Intelligent Edge voor Hewlett Packard Enterprise en oprichter van Aruba Networks. “De behoefte aan edge-to-cloud-architecturen is nog nooit zo relevant geweest, aangezien ondernemingen de connectiviteit naar filialen willen uitbreiden en veilige thuiswerkervaringen willen mogelijk maken. De technologie van Silver Peak transformeert verouderde WAN-architecturen naar zelfsturende WAN’s, die perfect passen bij het cloud-native, AI-gestuurde Edge Services Platform van Aruba. Samen zullen we aan deze behoeften kunnen voldoen met cruciale connectiviteit, beveiliging en AI-mogelijkheden om de volgende generatie Edge-to-Cloud-transformatie te stimuleren. ”

Een leider in SD-WAN- en WAN-optimalisatietechnologieën

Silver Peak is een leider op de SD-WAN-markt met meer dan 1.500 productie SD-WAN-klanten over de hele wereld. Het bedrijf helpt bedrijven en serviceproviders snel te migreren naar veilige SD-WAN-connectiviteit van ondernemingsniveau, terwijl de applicatieprestaties drastisch worden verbeterd en de connectiviteitskosten worden verlaagd. Aangedreven door het SD-WAN edge-platform van Silver Peak, kunnen klanten specifieke WAN-achtige prestaties behalen terwijl ze alle cloudapplicaties en -diensten via breedbandtoegang uitvoeren. Silver Peak biedt ook keuzevrijheid om gebruik te maken van de allerbeste technologieën van een breed scala aan ecosysteempartners, met name die gericht op beveiliging. Silver Peak is een van de twee leiders die erkend zijn in het Gartner, Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure, 2019, dat het leiderschap van Aruba in bekabelde en draadloze netwerken aanvult.


“Het samenbrengen van de geavanceerde SD-WAN-oplossingen van Silver Peak met de toonaangevende netwerkportfolio van Aruba biedt een ongekende kans om onze klanten een allesomvattende bedrijfsgestuurde oplossing te bieden”, aldus David Hughes, oprichter en CEO van Silver Peak. “De teams van Silver Peak en Aruba delen een gemeenschappelijke visie en doel om eenvoud, schaalbaarheid en toepassingsbewustzijn aan de rand te bieden. Met de uitgebreide go-to-market van Aruba zullen we ons vermogen om deze transformatie-technologieën sneller in te voeren verder versnellen. We zijn verheugd over de mogelijkheden die we als gecombineerd team zullen hebben om innovatie in dit snelgroeiende segment van de netwerkmarkt te versnellen. ”

De enorme groei in verbonden apparaten en cloudvereisten versnelt de vraag naar aanvullende SD-WAN-oplossingen

Naarmate applicaties naar de cloud blijven verhuizen, werken op afstand en mobiele medewerkers toenemen en miljarden IoT-apparaten aan het netwerk worden toegevoegd, maakt de SD-WAN-markt een aanzienlijke groei door. Dat zal naar verwachting doorgaan, met een voorspelling van 650 Groep dat de markt voor SD-WAN zal groeien van $ 2,3 miljard in 2020 tot $ 4,9 miljard in 2024, een + 20,5% CAGR.
Verouderde WAN-architecturen zijn niet langer levensvatbaar en brengen relatief hoge kosten met zich mee, waardoor bedrijven moeten investeren in SD-WAN-technologie om veilige, schaalbare en efficiënte verbindingen vanaf de rand van hun netwerk naar een diverse mix van lokale en cloudgebaseerde eindpunten te garanderen. . De combinatie van Aruba’s alles-in-één SD-Branch-strategie en oplossingen voor externe werknemers met Silver Peak’s SD-WAN- en WAN-optimalisatieaanbiedingen zal HPE in staat stellen beter te voldoen aan een groter aantal klantvereisten en te profiteren van deze marktkans.

De Intelligent Edge staat centraal in HPE’s strategie

In 2018 kondigde HPE haar strategisch plan aan om gedurende vier jaar $ 4 miljard in Intelligent Edge te investeren, en het bedrijf heeft mogelijkheden geïdentificeerd om klanten te helpen hun gegevens – van elke edge naar elke cloud – beter om te zetten in bruikbare inzichten die naadloze interacties stimuleren en tegelijkertijd zorgen voor vereenvoudigde gebruikers- en IT-ervaringen. De recente gevolgen van de wereldwijde pandemie hebben de vraag van klanten naar krachtige oplossingen aan de rand van de markt geïntensiveerd, waardoor beveiliging, connectiviteit en prestaties voorop staan. Deze investering past in de kernstrategie van HPE, gericht op het versnellen van investeringen in gebieden met aantrekkelijke, winstgevende groei, waaronder de Intelligent Edge.

Breidt de adresseerbare markt van Aruba aanzienlijk uit

De bedrijven verwachten dat de combinatie kansen creëert voor aanzienlijke economische opwaartse groei door verbeterde groei en winstgevendheid door:

  • Het bieden van een superieure waardepropositie aan gezamenlijke klanten door middel van geïntegreerde aanbiedingen die inspelen op een groter aantal klantvereisten
  • Een uitgebreide TAM targeten voor SD-WAN- en SD-Branch-implementaties
  • Versnellen van WAN-transformaties bij HPE en het brede wereldwijde klantenbestand van Aruba

Transactie details

HPE heeft een definitieve overeenkomst gesloten om Silver Peak voor ongeveer $ 925 miljoen in contanten te verwerven.
Het samenbrengen van Aruba en Silver Peak zal resulteren in een verbeterd financieel profiel voor HPE’s Intelligent Edge-activiteiten. We verwachten dat de combinatie aanzienlijke omzetkansen zal opleveren en bijdraagt ​​aan de omzetgroei en brutomarge van het Intelligent Edge-segment.
We verwachten dat de transactie in FY22 [1] neutraal is voor niet-GAAP EPS.
De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2020 van HPE worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Over Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise is het wereldwijde edge-to-cloud platform-as-a-service bedrijf dat organisaties helpt resultaten te versnellen door overal waarde te halen uit al hun gegevens. Gebouwd op decennia van het opnieuw bedenken van de toekomst en innoveren om de manier waarop we leven en werken te verbeteren, levert HPE unieke, open en intelligente technologieoplossingen, met een consistente ervaring in alle clouds en randen, om klanten te helpen nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen en nieuwe manieren aan te gaan , en de operationele prestaties verbeteren. Ga voor meer informatie naar: www.hpe.com.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit document bevat toekomstgerichte verklaringen in de zin van de Safe Harbor-bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Dergelijke verklaringen brengen risico’s, onzekerheden en veronderstellingen met zich mee. Als dergelijke risico’s of onzekerheden zich voordoen of dergelijke veronderstellingen onjuist blijken te zijn, kunnen de resultaten van HPE en haar geconsolideerde dochterondernemingen wezenlijk verschillen van de resultaten die worden uitgedrukt of geïmpliceerd door dergelijke toekomstgerichte verklaringen en veronderstellingen. Alle verklaringen behalve verklaringen van historische feiten zijn verklaringen die als toekomstgerichte verklaringen kunnen worden beschouwd, inclusief verklaringen met betrekking tot de verwachte voordelen en kosten van de transactie die in dit document worden overwogen; de verwachte timing van de voltooiing van de transactie; het vermogen van HPE, haar dochterondernemingen en Silver Peak om de transactie af te ronden, rekening houdend met de verschillende voorwaarden van de transactie, waarvan sommige buiten de controle van de partijen liggen, inclusief die voorwaarden met betrekking tot wettelijke goedkeuringen; eventuele verklaringen van verwachting of overtuiging; en alle uitspraken over aannames die aan het voorgaande ten grondslag liggen. Risico’s, onzekerheden en aannames omvatten de mogelijkheid dat verwachte voordelen mogelijk niet uitkomen zoals verwacht; dat de transactie mogelijk niet of niet tijdig wordt afgerond; dat, voorafgaand aan de voltooiing van de transactie, de activiteiten van Silver Peak mogelijk niet presteren zoals verwacht vanwege transactie-gerelateerde onzekerheid of andere factoren; dat de partijen de integratiestrategieën niet succesvol kunnen implementeren; en andere risico’s die worden beschreven in de SEC-rapporten van HPE, inclusief maar niet beperkt tot de risico’s die worden beschreven in het jaarverslag van HPE op formulier 10-K voor het boekjaar dat eindigt op 31 oktober 2019 en de daaropvolgende kwartaalrapporten op formulier 10-Q. HPE aanvaardt geen verplichting en is niet van plan deze toekomstgerichte verklaringen bij te werken.

Bron: https://news.arubanetworks.com/press-release/hpe-accelerates-edge-cloud-strategy-acquisition-sd-wan-leader-silver-peak