Juniper lijft 128 Technology in

128-technology

Juniper lijft 128 Technology in

Juniper heeft vandaag de overname van SD-WAN-leverancier 128 Technology voor $ 450 miljoen aangekondigd om zijn Mist-netwerkportfolio te versterken. “128 Technologie vertegenwoordigt de volgende stap in de evolutie van de gebruikersgerichte [kunstmatige intelligentie] -gestuurde WAN”, zei Rami Rahim, CEO van Juniper, tijdens een persconferentie op maandag. Hij voegde eraan toe dat de aankondiging de laatste stap is in de richting van het realiseren van zijn AI-gestuurde netwerkvisie, die begon met de overname van Mist in 2019.

Met de overname wil Juniper een one-stop-shop zijn voor bedrijven, universiteiten en andere campussen, ongeacht of ze WAN-, WLAN- of LAN-switching-mogelijkheden nodig hebben. Het positioneert het bedrijf ook om directer te concurreren met rivalen Cisco en Aruba, waarvan de laatste in juli Silver Peak verwierf voor $ 925 miljoen.

“Aangezien een hoog percentage klanten liever LAN, draadloos LAN en WAN bij dezelfde leverancier koopt, denken we dat de mogelijkheid om al deze producten aan te bieden als onderdeel van een enkele cloudbeheerde oplossing met geïntegreerde AI-gestuurde inzichten en automatisering zal zorgen voor tastbare klantwaarde ”, legt Rahim uit.

Bij de deal, die naar verwachting zal worden afgerond tijdens het vierde fiscale kwartaal van 2020 van Juniper, wordt 128 technologie geïntegreerd in Mist onder leiding van Sujai Hajela, de medeoprichter van Mist.

Naast het drastisch verminderen van de WAN-overhead en het bandbreedteverbruik, is de SD-WAN van 128 Technology bij uitstek geschikt voor 4G LTE- en 5G-backhaulnetwerken, spraak en ander realtime verkeer, legt Rahim uit. In combinatie met de rest van de Mist-portfolio, beweert Juniper dat klanten het AIOps-platform van Mist en de virtuele assistent van Marvis kunnen inzetten voor het WAN om serviceniveaus te garanderen, afwijkingen te detecteren, fouten te isoleren en corrigerende maatregelen aan te bevelen.

128-technology

Mistify Juniper’s portfolio


De aankondiging komt minder dan een maand nadat Juniper de overname aankondigde van leverancier van assurance-testen Netrounds voor een niet nader genoemd bedrag. Net als 128-technologie is Juniper van plan Netrounds in zijn WAN-portfolio op te nemen en serviceproviders in staat te stellen de ervaringen van eindgebruikers te garanderen.

Hoewel Juniper niet direct verbonden is met de productdivisie Mist, heeft hij een gezamenlijke inspanning geleverd om meer van zijn productlijn onder de portefeuille te brengen.

“Onze strategie om aanvullende elementen van onze overstap-, bedrijfsrouting- en beveiligingsportfolio te vergissen gedurende het jaar, heeft ons geholpen om marktaandeel te winnen van concurrenten en zou in toekomstige perioden incrementele doorhaalmogelijkheden moeten creëren voor ons ondernemingsaanbod”, zei Rahim tijdens de tweede -kwartaalinkomsten bellen deze zomer.

Mist is een lichtpuntje geweest voor de financiële situatie van het bedrijf. Halverwege het jaar waren de Mist-bestellingen jaar op jaar met 170% gestegen en waren nieuwe logo’s met meer dan 100% toegenomen. “Mist heeft nu vier Fortune 10-accounts veiliggesteld”, pochte Rahim destijds.