SD-WAN integratie met AWS voor 13 SD-WAN leveranciers

aws logo 400x300 1

Amazon Web Services (AWS) heeft deze week een nieuwe functie onthuld die is ontworpen om SD-WAN direct te integreren in zijn virtual private cloud (VPC) -service. AWS Transit Gateway Connect vereenvoudigt wat voorheen een handmatige bewerking was voor de levering van AWS VPC via VPN en vervangt dat raamwerk door native geïntegreerde SDWAN-apparaten en -services.

De service wordt buiten de poort ondersteund door 13 SD-WAN-leveranciers, waaronder 128 Technology, Alkira, Arista Networks, Aruba, Aryaka, Aviatrix, Cisco, Citrix, Fortinet, Palo Alto Networks, Silver Peak, Sophos en Versa Networks . Het is momenteel beschikbaar in de regio’s US East, US West en Europe van AWS, en de cloudgigant zegt dat ondersteuning in andere regio’s binnenkort beschikbaar is.

SD-WAN’s (of Software Defined Wide Area Networks), worden al lang gebruikt om datacenters en filialen via het openbare internet met elkaar te verbinden. Tegenwoordig moeten die netwerken zich ook uitstrekken tot de cloud. De traditionele SDWAN-infrastructuur is echter niet altijd geschikt voor deze taak (aldus AWS in een blogpost), waardoor de complexiteit en de operationele belasting aanzienlijk toenemen. Tegelijkertijd gebruiken veel AWS-klanten AWS Transit Gateway aan de rand van het netwerk om hun wereldwijde netwerk te verbinden met de AWS-backbone. Met de lancering van AWS Transit Gateway Connect is er nu een manier om uw SDWAN-infrastructuur met AWS te verbinden. Dit maakt het eenvoudig om uw SD-WAN uit te breiden naar AWS zonder dat u IPsec VPN’s hoeft in te stellen tussen virtuele SDWAN-netwerkapparatuur en Transit Gateway.

AWS integratie met SD-WAN

Met de nieuwe functie kunnen bedrijven hun SDWAN-platform naar keuze uitbreiden naar AWS en wordt de eerdere noodzaak om IPsec VPN’s tussen SD-WAN-apparaten en AWS Transit Gateway op te zetten, overbodig. Het ondersteunt ook generieke routinginkapseling (GRE), border gateway-protocol (BGP) en biedt geavanceerde zichtbaarheid via netwerktopologie, prestatiestatistieken en telemetriegegevens, volgens AWS.

Conclusie

Transit Gateway Connect biedt een manier om uw SDWAN-infrastructuur te integreren in AWS. Het helpt u uw SD-WAN uit te breiden naar AWS zonder dat u IPsec VPN’s tussen virtuele SDWAN-netwerkapplicaties en AWS Transit Gateway hoeft in te stellen of te beheren – waardoor de complexiteit van de integratie en de totale kosten worden verminderd en de operationele overhead aanzienlijk wordt verminderd.

Meer informatie

Voor meer informatie over SD-WAN integratie met AWS en om aan de slag te gaan, gaat u in de website van AWS naar veelgestelde vragen en documentatie van de Transit Gateway Connect.