Gartner: Versa Networks meest complete SASE oplossing

Versa-networks

Gartner heeft aangegeven dat naar aanleiding van hun onderzoek onder de SASE verkopers, Versa Networks de meeste componenten heeft die onderdeel uitmaken van de SASE oplossing.

Versa SASE waarvan is vastgesteld dat het de meeste vermelde SASE-componenten bevat in
Gartner SASE-vergelijkingsrapport Q4 2020

Gartner Report vergelijkt 56 SASE-producten en identificeert welke producten worden aangeboden en met welke SASE-componenten.

Volgens Gartner: “Bestaande implementaties van beveiliging en netwerktechnologie zullen de weg van klanten naar SASE-architectuur (Secure Access Service Edge) bepalen. De plotselinge verschuiving naar werken op afstand heeft ertoe geleid dat bedrijven hun gedistribueerde personeelsbenadering van systeemtoegang opnieuw hebben beoordeeld. SASE is een toonaangevende architecturale raamwerkbenadering om te helpen. Zakelijke drijfveren voor SASE zijn onder meer een toename in complexiteit en latentie aan de edge. SASE streeft ernaar de beveiliging te vereenvoudigen door middel van gecentraliseerde beleidsbeheer met een focus op cloudgebaseerde beveiligingsdiensten. Wanneer correct georkestreerd, kan gecentraliseerd beleid factoren zoals identiteit en gebruikerscontext gebruiken om te bepalen hoe services worden gerouteerd en beschermd.”

Versa SASE onderscheidt zich op unieke wijze door de mogelijkheid om uitgebreide geïntegreerde SASE-services zowel on-premise als via de cloud te leveren met hetzelfde besturingssysteem binnen één softwarestack, VOS ™ (Versa Operating System), gebaseerd op de Versa Single-Pass Parallel Processing architectuur. Vanwege de echte multi-tenant-mogelijkheden levert VOS™ (Versa Operating System) deze services via de cloud en profiteert het van schaalvoordelen in de cloud terwijl tegelijkertijd honderdduizenden tenants worden bediend. Versa SASE is ook uniek beschikbaar als een privécloudservice waarin ondernemingen hun eigen privé Versa Cloud Gateways kunnen exploiteren, beheren en hosten, waar ze maar willen.

Volgens Gartner: “Technische professionals op het gebied van beveiliging en risico’s die voor SASE kiezen als hun architecturale benadering, moeten… Tools selecteren die het aantal controlepunten van het servicebeleid minimaliseren – dit vereenvoudigt de SASE-orkestratie. Zorg ervoor dat interoperabiliteit en eenvoudige integratie tussen SASE-componenten duidelijke vereisten zijn voor alle selecties. Maximaliseer het gebruik van één leverancier om de meeste SASE-componenten te leveren en vermijd extra integratiecomplexiteiten.”

Versa SASE maakt consistent beveiligingsbeleid, netwerkbeleid, bedrijfsbeleid en applicatiebeleid naadloos tussen on-premise en cloudservices mogelijk. De gemeenschappelijke geïntegreerde VOS™ -softwarestack die wordt beheerd door een enkele beheerinterface en -tool zorgt voor een alomtegenwoordige ervaring, ongeacht waar IT besluit SASE-services te leveren (on-premise, cloud of beide).

Volgens Gartner “verwacht Gartner dat SASE flexibiliteit zal bieden om het hoofd te bieden aan snel veranderende netwerk- en beveiligingsomstandigheden. We voorspellen dat het de complexiteit van netwerk en beveiliging in een gedistribueerde oplossing zal helpen beheersen. SASE-orkestratie biedt de middelen om één beveiligingsbeleid in een gedistribueerde omgeving te handhaven voor controle, inspectie en bewaking. Het cloudeigen ontwerp van SASE verbetert de mogelijkheid om netwerkverkeer en beveiligingsmogelijkheden te schalen. Netwerktoegang zonder vertrouwen is waarschijnlijk een belangrijk kenmerk van een SASE-implementatie. Het gebruik ervan verkleint de aanvalsvoetafdruk van uw cloud. We voorspellen dat SASE de beschikbaarheid van bedrijfsapplicaties zal verbeteren.”

Bron: Lees hier het complete artikel

Gartner onderzoek: “SASE Will Improve Your Distributed Security Everywhere,” by Richard Bartley, Dec. 8, 2020. bron