Juniper combineert Mist AI met SD-WAN

Juniper SD-WAN leverancier

Juniper Networks combineert Mist AI met Session Smart SD-WAN en SRX Secure Branch Gateway voor optimale gebruikerservaringen van client-to-cloud. Hiermee bouwt het bedrijf voort op leiderschap op het gebied van bekabelde / draadloze toegang en recordjaar voor campus- / filiaalomschakeling met nieuwe AI-gestuurde EX-switch.

JuniperMist

Minder dan twee maanden na het afronden van de overname van 128 Technology heeft Juniper WAN Assurance en de Marvis Virtual Network Assistant (beide aangestuurd door Mist AI) toegevoegd aan de Session Smart®-netwerkenportfolio, evenals de implementatie en het beheer van de SRX-beveiliging verbeterd. branch gateway met behulp van Mist AI. Bovendien heeft Juniper, voortbouwend op hun leiderschap op het gebied van bekabelde / draadloze toegang, een nieuw cloud-native EX-schakelplatform toegevoegd dat wordt aangedreven door Mist AI. Door de Juniper campus- en brancheportfolio verder uit te breiden en alles onder een gemeenschappelijke Mist AI-paraplu te brengen, profiteren klanten van volledig geïntegreerde AIOps, beveiliging en probleemoplossing via WLAN, LAN en WAN voor lagere kosten en geoptimaliseerde eindgebruikerservaringen.

128-technology

Juniper vervolgt zijn AI-gestuurde reis

“Juniper wordt consequent erkend voor onze ervaringsgerichte benadering van netwerken, waarbij AI-gestuurde automatisering, inzicht en acties de ervaringen van operators vereenvoudigen en de ervaringen van eindgebruikers optimaliseren van client-to-cloud”, aldus Jeff Aaron, VP Enterprise Product Marketing. “Deze nieuwste productverbeteringen onderstrepen onze aanhoudende toewijding om deze visie uit te voeren, evenals ons unieke vermogen om snel nieuwe oplossingen te leveren die echte waarde genereren voor zowel klanten als partners.”

De nieuwste toevoegingen aan Juniper’s AI-gestuurde onderneming zijn onder meer:

WAN Assurance en Marvis™ Virtual Network Assistant (VNA) voor Session Smart SD-WAN.

Door telemetriegegevens van Session Smart Routers op te nemen in de Mist AI-engine, kunnen klanten serviceniveaus instellen, bewaken en afdwingen in het hele WAN, proactief afwijkingen detecteren en beter inzicht krijgen in WAN-omstandigheden om optimale gebruikerservaringen te garanderen. Bovendien kan de Marvis VNA (aangestuurd door Mist AI) Session Smart SD-WAN-omgevingen oplossen met behulp van zoekopdrachten in natuurlijke taal en proactieve maatregelen nemen om problemen te corrigeren voordat ze de gebruikerservaring beïnvloeden.

Door AIOps toe te voegen aan de reeds gedifferentieerde mogelijkheden van de Session Smart SDWAN-oplossing, biedt Juniper het meest unieke SD-WAN-product op de markt, gericht op het leveren van de beste gebruikerservaringen.

Verbeterde SRX-bewerkingen aangedreven door Mist AI.

De SRX-serie van beveiligde branch gateways kan nu worden ingebouwd en geconfigureerd met Mist AI en de cloud. Met zero touch provisioning (ZTP) en geautomatiseerde workflows vereenvoudigt Juniper de implementatie van deze apparaten. Bovendien kunnen Juniper-klanten nu eenvoudige filiaalrouter- en beveiligde connectiviteitsconfiguratiefuncties uitvoeren via hetzelfde platform als bekabelde en draadloze toegang, wat de activiteiten stroomlijnt, kosten verlaagt en hoofdpijn minimaliseert.

Nieuwe EX4400 veilige access-switches.

De nieuwste toevoeging aan het portfolio van de EX-serie is geoptimaliseerd voor de cloud met de beste beveiliging en AIOps. De EX4400 stelt IT-teams in staat om naadloos een EVPN-VXLAN-netwerkstructuur te ontwerpen die zich uitstrekt van het datacenter tot de campuskern, distributie- en toegangslagen, gekoppeld aan belangrijke beveiligingsmogelijkheden zoals MACsec AES256 en op standaarden gebaseerde microsegmentatie met behulp van groepgebaseerd beleid ( GBP).

Door gebruik te maken van Mist AI, maakt de EX4400 (net als alle EX-access-switches) het gemakkelijk om bekabelde toegangsnetwerken op te zetten en te beheren en problemen met “naald in de hooiberg” op te lossen, zoals verkeerd geconfigureerde VLAN’s en slechte kabels.

Recordjaar

Deze lancering bouwt voort op het grote succes dat Juniper in 2020 behaalde met de AI-gedreven zakelijke activiteiten, waaronder een groei van drie cijfers voor draadloze logo’s, recordaantal draadloze boekingen en recordvolumes voor boekingen van EX-accessswitches. Klanten omvatten een verscheidenheid aan grote namen in alle branches, waaronder vijf van de Fortune / Global 10. Bovendien positioneerde Gartner Juniper Networks als leider in het 2020 Gartner Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure, waarbij Juniper de hoogste rangschikte om uit te voeren binnen het Leaders ‘Quadrant. Juniper werd ook uitgeroepen tot visionair in zowel het 2020 Gartner Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure als 2021 Gartner Magic Quadrant for Indoor Location-services.