Versa maakt 5G beschikbaar op SD-WAN en SASE Play

Versa-networks

Versa Networks sloot zich deze week aan bij het groeiende aantal SD-WAN- en SASE-leveranciers ( Secure Access Service Edge ) die op 5G aangesloten apparaten aanbieden.

Versa maakt 5G beschikbaar op de CSG 700 en CSG 1000 SD-WAN-apparaten van het bedrijf. Deze zijn nu verkrijgbaar met in de fabriek geïnstalleerde 5G- en 4G LTE-modems. Connectiviteit wordt geleverd op sub-6 GHz-banden die door de meeste mobiele providers worden gebruikt, waarvan Versa beweert dat ze piekdownloadsnelheden van 5 Gb/s en uploads van 650 Mb/s kunnen leveren op zowel standalone als niet-standalone 5G-netwerken.

De apparaten zijn gericht op serviceproviders die beheerde SD-WAN- of beveiligingsservices aanbieden aan klanten die mogelijk een snelle implementatie van vestigingen nodig hebben, bijvoorbeeld kiosken of pop-uplocaties, evenals diegene die krachtige connectiviteit vereisen in gebieden waar de traditionele WAN-infrastructuur slechts beperkt leverbaar is.

De apparaten kunnen worden geconfigureerd voor gebruik op openbare, privé- en 5G-noodnetwerken zoals FirstNet. Als 5G-connectiviteit niet beschikbaar is in de regio, vallen de apparaten automatisch terug op 4G LTE Advanced-connectiviteit, legt Dogu Narin, hoofd productmarketing van Versa uit.

Beide apparaten zijn voorzien van Versa’s standaardsuite van SD-WAN-functionaliteit, inclusief service of quality, netwerksegmentatie, on-premises beveiliging en integratie met de door de cloud geleverde SASE-stack van het bedrijf.

aspect 5 4 1
Versa maakt 5G beschikbaar

Beide apparaten zijn voorzien van Versa’s standaardsuite van SD-WAN-functionaliteit, inclusief service of quality, netwerksegmentatie, on-premises beveiliging en integratie met de door de cloud geleverde SASE-stack van het bedrijf.

“Met SASE en geoptimaliseerde verbindingen kunnen ondernemingen agressieve serviceovereenkomsten nakomen, terwijl ze end-to-end beveiliging krijgen die eigen is aan het apparaat en de snelste implementatie van 5G-services in het edge netwerk realiseren “, zei Narin in een verklaring.

Versa sprong afgelopen zomer in de gloeiend hete SASE-markt met een platform dat is afgestemd op externe werknemers. Sindsdien heeft de softwareleverancier zijn SASE-netwerk uitgebreid tot 90 aanwezigheidspunten en 84 miljoen dollar aan risicokapitaal binnengehaald .

De SASE-stack van Versa bevat een hele reeks beveiligingsfunctionaliteit, waaronder secure web gateway, zero-trust network access, cloud access security broker, SD-WAN, unified threat management, en cloud-based firewalls.

De update van vandaag markeert de derde 5G-gerichte SD-WAN-aankondiging in minder dan een maand.

Eerder deze week lanceerde Palo Alto Networks zijn eerste 5G verbonden SD-WAN-apparaat , de ION 1200, in een poging organisaties te ondersteunen met beperkte toegang tot traditionele WAN-infrastructuur.

Ondertussen kondigde Cradlepoint zijn eerste grote apparaat-update aan sinds het afgelopen najaar werd overgenomen door Ericsson, leverancier van telecommunicatieapparatuur, voor $ 1,1 miljard. De update voegde dubbele 5G-modems en snellere Ethernet-connectiviteit toe aan de bestaande E3000-routers van het bedrijf.

Aangekondigd in 2019 als een uitgeklede versie van de enterprise-gerichte SD-WAN van het bedrijf , heeft Titan een vernieuwde interface die is ontworpen om de implementatie en het beheer te vereenvoudigen voor kleine, beperkte IT-teams.

Versa kondigde dit voorjaar een ingrijpende update van het platform aan waarmee klanten functionaliteit voor externe toegang konden toevoegen via het SASE-platform van het bedrijf.

“Hierdoor kunnen werknemers letterlijk overal naartoe reizen en krijgen – niet de volledige functieset – maar veilige toegang, enkele verbeteringen in de kwaliteit van de ervaring, betrouwbaarheid, samen met segmentatie en securitybeleid helemaal tot aan de apparaten”, zegt Versa CMO Mike Wood. destijds.